Prova på – för alla nyfikna på flyg!

Är du nyfiken på att uppleva hur det är flyga med ett litet flygplan? Då är du välkommen till oss på Söderslätts Flygklubb. Vi erbjuder prova på-flygning antingen i form av introduktionsflygning för den som är allmänt nyfiken eller flygintresserad, eller som en mer formell provlektion, om du har funderat på att själv börja flyga och ta flygcertifikat.

En introduktionsflygning är en möjlighet att få uppleva hur det är att flyga i ett litet flygplan och njuta av utsikten och vårt fantastiska landskap. Till skillnad från en provlektion flyger du som passagerare med någon av våra allra mest erfarna piloter som har godkänts av flygklubben för att genomföra introduktionsflygningar. Vi startar och landar från vårt flygfält på Söderslätt vid kusten söder om Vellinge och piloten tar dig med på en tur i sydvästra Skåne i ett flygplan med plats för pilot och en passagerare, alternativt i ett flygplan för upp till tre passagerare. Då kan man vara flera som flyger samtidigt och dela på kostnaden.

Tomas B Danielsson med elev i VZR på Sturups flygplats

Om introduktionsflygning

Introduktionsflyg är inte någon kommersiell verksamhet och piloten får inte betalt för att flyga. Introduktionsflygning betraktas av myndigheterna som en möjlighet för flygklubbar att låta allmänheten få prova på att flyga. Flygningen tar ca en timme och priset är 1750 kr i ett 2-sitsigt flygplan resp. 2400 kr för 4-sitsigt (oavsett antal passagerare).

En provlektion är för den som funderar på att ta flygcertifikat. Eleven sitter då i vänstersits och får prova på hur det är att styra och manövrera planet i dess rätta element. Före och efter den praktiska flygningen ges en kort teoretisk genomgång, och du får svar på eventuella frågor runt vår flygskola samt information om att ta flygcertifikat hos oss.

Vi har pilotutbildning för såväl UL-B som LAPL. Du kan beställa provlektion för valfritt alternativ. Priset för en provlektion för UL-B är 1750 kr och för LAPL är det 2400 kr. Vid anmälan till vår flygskola, inom sex månader efter provlektionen, räknas provlektionens flygtid in som formell flygutbildningstid och du får dessutom 300 kr i rabatt på medlemsavgiften.

Beställa prova på-flygning

Oavsett om du vill boka en introduktionsflygning eller en provlektion så beställer du ett värdebevis (klicka på knappen ovan, eller här). I värdebeviset framgår hur och vem du kontaktar för att boka själva flygturen. I samband med att du beställer värdebeviset för flygningen e-postas även en faktura för betalning av flygningen. Värdebeviset blir giltigt först efter det att vi registrerat betalningen. Naturligtvis måste det vara flygbart väder när själva flygningen skall genomföras, så det kan hända att du måste boka en ny tid och hoppas på bättre väder vid nästa tillfälle.

Två män i ett flygplan i luften som fotar med kameror, fotat från ett annat flygplan
Instrumentpanelen på ett flygplan med vit lack och röda ränder och texten experimental på lacken, fotat utifrån flygplanet genom fönstret.

Presentkort (Värdebevis) – En uppskattad gåva

En introduktionsflygning är en present som alla flygintresserade uppskattar, oavsett ålder och kön. Ett presentkort på en flygning utställt på mottagarens namn blir därför en uppskattad gåva som t.ex. födelsedagspresent eller examensgåva. Om du vet att gåvomottagaren är intresserad av att ta flygcertifikat kan du naturligtvis även beställa ett presentkort för en prova på-lektion.

Boka


Upplev känslan av frihet och äventyr i luften med en prova-på-flygning hos Söderslätts flygklubb. Ta chansen idag och boka flygning till dig eller någon du tycker om för en minnesvärd upplevelse i skyn!